Historijat

Udruženje nogometnih sudija i instruktora Zeničko-dobojskog kantona (UNSIZDK) osnovano je na osnivačkoj skupštini 30.05.2013. godine u Zenici. Na osnivačkoj sjednici skupštine izabran je Predsjednik i Dopredsjednik skupštine (Sinanović Mehmedalija i Dervišević Osman), članovi Izvršnog odbora Udruženja (Islambegović Hišam, Ivanović Zdravko, Bureković Muamer, Bačinović Osman, Osmić Muhamed, Mamela Amir i Omanović Mustafa), Predsjednik i Dopredsjednik Udruženja (Islambegović Hišam i Ivanović Zdravko) i Nadzorni odbor (Abdurahman Hadžimejlić, Ilija Matošević i Zikirija Pašalić).

Po osnivanju Udruženja obavljene su aktivnosti oko uvođenja u registar udruženja Zeničko-dobojskog kantona. Tako je 05.07.2013. godine rješenjem odobren upis UNSIZDK u Registar udruženja ZDK. Po dobijanju rješenja Udruženje je otvorilo transakcijski račun kod Raiffeisen bank Zenica, na na prvij sjednici Izvršnog odbora usvojen je izgled pečata i grba Udruženja.

Dana 18.03.2014. godine na izvještajnoj skupštini NSZDK Udruženje je primljeno u punopravno članstvo NSZDK u sklopu kojeg i danas djeluje.

Dana 20.06.2016. godine na vandrednoj izbornoj skupštini Udruženja izabrano je novo rukovodstvo Udruženja. Za predsjednika i Dopredsjednika skupštine su izabrani Huskanović Senad i Dervišević Osman, ua članove Izvršnog odbora izabrani su Bureković Muamer, Alispahić Adnan, Bilić Marko, Osmić Muhamed, Bačinović Osman, Omanović Mustafa i Mamela Amir, za Predsjednika i Dopredsjednika Udruženja izabrani su Bureković Muamer i Alispahić Adnan, u Nadzorni odbor Udruženja izabrani su Fikret Mečkić, Brkić Ilmir i Makarević Haris.

 

1 comment for “Historijat

 1. 29. Marta 2017. at 15:54

  News Foto
  http://tinyurl.com/n78ueo5 berita terkini Foto Instagram Kapanlagi
  Inul Daratista
  Anies Baswedan
  inul daratista ahmad dhani Kapanlagi.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.